סיורים אורבניים
תל-אביב היא ללא ספק העיר המעניינת בארץ, מגוונת ומלאה בניגודים: מבנים לשימור לצד מגדלים חדשים, מסעדות יוקרה לצד דוכני פלאפל, מקומית ובינלאומית, צנועה ורהבתנית.
בסיורים האורבניים נשוטט ברחובות העיר ונשמע אנקדוטות יוצאות דופן ,נכיר את ההיסטוריה המרתקת, האדריכלות, אמנות הרחוב והשינויים העכשווים שהעיר עוברת ללא הרף.
ניתן לשנות כל סיור ולהתאים לבקשותיכם, בהתאם לקהל וטיב המאורע.
אורך הסיורים: 1.5-2 שעות
מבאוהאוס לפנטהאוס: סיור בעיר הלבנה
יש לי אהבה מיוחדת לארכיטקטורה ועבדתי במרכז הבאוהאוס למעלה מעשור!
בסיור הזה אכיר לכם את סגנונות הבניה הייחודיים של תל-אביב, את אזור העיר הלבנה ואת הסיבה שהקנתה לה את המעמד של אתר מורשת עולמי ע"י ארגון UNESCO: מבתים בני קומה אחת בראשית ימיה, לבתי החלומות האקלקטיים של שנות ה-20, דרך בתי הבאוהאוס של שנות ה-30 ועד למגדלים של ימינו.
בסיור נראה מבנים מרהיבים ומשופצים לצד כאלה מתפוררים, מבנים ססגוניים לצד מאופקים, נלמד כיצד סגנון מבטא תפיסת עולם שלמה ואיך מתמודדים עם שימור של למעלה מ-4000 מבנים בעיר.
הסיור עובר ברחובות קטנים בקרבת שדרות רוטשילד.
מחצר אחורית לפארק פורח-
נווה צדק ופארק המסילה
לאחרונה חנכה עיריית תל-אביב-יפו את פארק המסילה על תוואי מסילת הרכבת העות'מאנית יפו-ירושלים, שפעלה מסוף המאה ה-19 ועד שנות ה-50 של המאה הקודמת.
הפארק חושף בפנינו את השכונה מעברה הדרומי של נווה צדק שהיתה עד עתה אזור מוסכים ועתידה לשנות את פניה וכן פן חדש של נווה צדק שלא זכינו לראות קודם לכן.
בסיור נבקר בנווה צדק הקלאסית ובשטח הפארק החדש.
איך ניצל השטח מלהפוך לכביש ראשי? איך הופכים שטח הפקר לאטרקציה? ומה הגרפיטי על קירות תוואי הרכבת מנסה לומר לנו?
להזדנגף בכיף
לאורך שנים רח' דיזנגוף היווה סמל תל-אביבי, עם בתי קפה שוקקים, חנויות אופנה ומיטב הבוהמה והסלבריטאים שהגיעו לטייל במדרכותיו ולהזדנגף בכיכר. הכיכר והרחוב ספגו מכה קשה ולאורך למעלה משלושים שנה סבל האזור מהזנחה ומחוסר עיניין ציבורי.
מאז שהונמכה הכיכר ושופצה בשנת 2018 חווה האזור כולו גל פריחה ושיפוצים, וזו ההזדמנות לסייר באזור ולהכיר את ההיסטוריה המרתקת:
באיזה מבנה היסטורי הוכשרו בנות להיות עקרות בית מושלמות? היכן מסתתרים מעונות העובדים? אילו מבנים הופצצו מהאויר במלחמת העולם השניה ואיך הופכים בית קולנוע למלון?
בין ביאליק לנחלת בנימין
בסיור נבקר בשני רחובות המזוהים עם תל-אביב: נחלת בנימין וביאליק.
רחוב נחלת בנימין היה אחד מרחובות המסחר ההומים של תל-אביב וכיום הוא חלק בלתי נפרד מליבה התוסס של העיר, אליו מגיעים מקצוות הארץ כדי להסתובב במדרחוב, לבקר בבתי הקפה ולערוך קניות.
ברחוב ביאליק התגוררו כמה מאנשי הרוח המפורסמים בתל אביב וכיום הוא מהווה מעין שמורת טבע לבניינים לשימור.
למה הפך רח' נחלת בנימין למדרחוב? מי הזוג שהכיר ברח' נחלת בנימין וחי יחד למעלה מ-50 שנה? איפה שכן הסנטריום, ולאיזה סוחר ביאליק חייב כסף עד היום?
בסיור נכיר גם את אומנות הרחוב המרשימה שהפכה לחלק בלתי נפרד מהאזור, ניתקל בעסקים בני עשרות שנים שלמעולם לא עזבו את השטח, נלמד על שימור ועוד.