'מפגשי 'היו ימים
מסע נוסטלגי, מרגש ומצחיק אל חיי היומיום בישראל הצעירה, דרך צילומים מקוריים, סרטונים נדירים ופרסומות ישנות.
אורך כל המפגשים כשעה.
מעבדות לחירות-סיפורה של עקרת הבית הישראלית
עד לשנות ה-70 להיות עקרת בית בארץ היה מקצוע של ממש לנשים רבות, אותו אף למדו באופן מסודר, התמקצעו, השקיעו מחשבה רבה בטיפוח ודאגה לביתן ולמשפחתן וזכו לכבוד רב עקב חינוכן את הדור העתיד של ישראל. בהרצאה נגלה מחדש את עקרת הבית: אילו מקצועות נלמדו בבית צעירות מזרחי? מי היתה עקרת הב ית המזמרת? מה היו הקריטריונים לזכיה בתואר מלכת המטבח? ואיך מכינים גפילטע פיש מטונה?
מסע מצולם בתל-אביב של פעם
העיר תל-אביב היוותה מיום הקמתה נדבך חשוב בחיי הישוב העברי בארץ ישראל, עיר מודרנית ויהודית בה התרחשו אירועים גדולים לצד יומיומיים. בהרצאה זו נצא למסע מצולם בתל אביב של פעם באמצעות תמונות של מיטב הצלמים בתחילת שנותיה של העיר. נראה כיצד נראו חיי היומיום בעיר העברית הראשונה: מי היו בתי הקולנוע המובילים? מה אכלו ושתו בבתי הקפה? איך נראו בגדי הים של המצילים בשנות ה-40 ומה קרה למוכר הנקניקיות מככר מוגרבי?
האמהות האורבניות של פעם
האמהות הצעירות של היום לא יכולות לדמיין הורות ללא קבוצות תמיכה בווצאפ, פעילויות שונות במרכזי התפתחות ופוסטים של יועצים ומלווים מקצועיים ברשתות החברתיות. אך מה עשו האמהות של פעם? איך נראתה ההורות שלהן? מהיכן שאבו השראה ותמיכה? לאן הלכו לבלות עם הילדים? בהרצאה זו נציץ לחייהן של האמהות העירוניות של פעם דרך פרסומות ישנות, סרטונים וצילומים היסטוריים. נכיר את המוסדות המיתולוגיים בהם ביקרו, את האינפורמציה אותה צרכו ואת שגרת יומן. במה נבדלה האמהות בעיר מהאמהות בכפר? אילו עגלות היו פופולריות? מה היתרון של שמן דגים ואיך מתחמקים מכיבוס חיתולי בד אינסופי?